Cuketu omyjeme a nakrájíme na tenčí kolečka. Nivu nakrájíme na tenké plátky.
Kuřecí řízky podélně nakrojíme tak, aby vznikla kapsa. Nesolíme, niva je slaná dostatečně, můžeme ale zlehka opepřit. Do kapsy vložíme kolečka cukety, plátek slaniny a plátek nivy. Kapsu zavřeme a zpevníme párátkem.
Obalujeme v trojobalu a smažíme na oleji. Důležité je smažit pozvolna na mírném ohni nejlépe pod pokličkou, ať maso není uprostřed syrové.
Podáváme s bramborem, oblohou nebo okurkovým či rajčatovým salátem.
Na pánvi osmahneme cibuli, přidáme mleté maso a necháme prohřát. Do zapékací mísy nebo remosky naklademe na kolečka…
více o Zapečené mleté maso s cuketou
Smícháme mouku s kakaem a kypřidlem. Přidáme cukry, čokoládu, cuketu, vejce, olej a vše důkladně promícháme. Vymazanou…
více o Cuketová kostka s čokoládou
Smícháme mouku, cukr, prášek do pečiva a vejce. Přidáme nastrouhanou margot čokoládu a šlehačku. Pořádně propracujeme. …
více o Buchta s margot čokoládou
Maso osolíme, prudce opečeme na rozehřátém tuku a vyndáme. Na tuku osmažíme na plátky (!) nakrájenou cibuli, zaprášíme…
více o Bratislavské plecko pro Aničku
Maso pokrájíme na plátky, po stranách plátky nakrojíme, naklepeme je, osolíme a opepříme. Špek pokrájíme nadrobno a s…
více o Cibulovo-česnekové plátky