Cuketu omyjeme a nakrájíme na tenčí kolečka. Nivu nakrájíme na tenké plátky.
Kuřecí řízky podélně nakrojíme tak, aby vznikla kapsa. Nesolíme, niva je slaná dostatečně, můžeme ale zlehka opepřit. Do kapsy vložíme kolečka cukety, plátek slaniny a plátek nivy. Kapsu zavřeme a zpevníme párátkem.
Obalujeme v trojobalu a smažíme na oleji. Důležité je smažit pozvolna na mírném ohni nejlépe pod pokličkou, ať maso není uprostřed syrové.
Podáváme s bramborem, oblohou nebo okurkovým či rajčatovým salátem.
Na pánvi osmahneme cibuli, přidáme mleté maso a necháme prohřát. Do zapékací mísy nebo remosky naklademe na kolečka…
více o Zapečené mleté maso s cuketou
Králíka rozporcujeme, z trupu připravíme vývar. Pokud nemáme celého dáme kýta, hřbety a podlejeme vodou. Porce osolíme,…
více o Králík – slintající soused
Do tuhého sněhu se zamíchá cukr, mouka, rozpuštěné vlažné máslo na nakonec ovoce a ořechy (dle libostii asi tak 150-200…
více o Bílkový chlebíček od Fárkové
Slaninu nakrájíme na drobné kousky cca 1x1 cm a orestujeme, přidáme osolené kuřecí maso restujeme. Rajče nakrájíme na…
více o Mexická quesadilas se salsou
Majonézu smícháme s citronovou šťávou, solí a pepřem podle chuti. Cibulky pokrájíme na kousky, cizrnu scedíme. Všechno…
více o Cizrnový salát s tuňákem