Cuketu omyjeme a nakrájíme na tenčí kolečka. Nivu nakrájíme na tenké plátky.
Kuřecí řízky podélně nakrojíme tak, aby vznikla kapsa. Nesolíme, niva je slaná dostatečně, můžeme ale zlehka opepřit. Do kapsy vložíme kolečka cukety, plátek slaniny a plátek nivy. Kapsu zavřeme a zpevníme párátkem.
Obalujeme v trojobalu a smažíme na oleji. Důležité je smažit pozvolna na mírném ohni nejlépe pod pokličkou, ať maso není uprostřed syrové.
Podáváme s bramborem, oblohou nebo okurkovým či rajčatovým salátem.
Na pánvi osmahneme cibuli, přidáme mleté maso a necháme prohřát. Do zapékací mísy nebo remosky naklademe na kolečka…
více o Zapečené mleté maso s cuketou
Do mouky se solí přidáme máslo a tuk a prsty vypracujeme drobenku. Přidáme vodu a zpracujeme těsto, které odložíme na…
více o Jablečný koláč od Sněhurky
Hermelín shora rozbalíme z alobalového obalu. Cibuli nakrájenou na půlkolečka a česnek nakrájený na plátky klademe z…
více o Jednoduchý zapečený hermelín
Hlávkové zelí omyjeme a natrháme na menší listy do salátové mísy. Mezitím uvaříme dvě brambory a tři vejce natvrdo. Do…
více o Salát od Středozemního moře
Brambory uvaříme nejlépe den předem. Pak vypracujeme těsto a necháme 2 hod. odležet, aby se houska nasákla od brambor.…
více o Bramborovo-houskové knedlíky