Na jednu kapsu potřebujeme cca 6 koleček Poličanu a 0,5 cm plátek Nivy (velikosti malých zápalek). Do plátků masa si opatrně prořízneme kapsy. Na kraj kapsy poskládáme kolečka Poličanu, na něj plátek Nivy, Poličan přes Nivu přehneme, popřípadě ještě zasuneme hlouběji do kapsy a okraje masa přimáčkneme k sobě. Naplněné kapsy osolíme, opepříme a smažíme z obou stran dozlatova. Hotové kapsy vyjmeme na talíře s bramborovou přílohou. Do výpeku nalijeme pár lžic vody, povaříme (necháme jen zpěnit) a uděláme sos, kterým kapsy přelijeme.
Maso, droby i nožku uvaříme, obereme, pokrájíme na kousky, svalovinu z nožek umeleme a vše promícháme. Přilijeme vývar…
více o Kašparova pikantní tlačenka
Brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout. Studené je oloupeme a nastrouháme na jemné nudličky. Přidáme k nim…
více o Bramborové lívanečky s jablky
Na přípravu tohoto výborného cukroví se hodí nejlépe sádlo prodávané v kostkách. Nebojte se péct z této suroviny, v…
více o Sádlovky – recept po babičce
1) Připravíme si těsto. Vajíčka s cukrem si vyšleháme do pěny, postupně přidáme teplou vodu a olej. Nakonec přidáváme…
více o Jednoduché pudinkové kostky
Oloupeme papáju a ananas, nakrájíme na kousky a necháme hodinu táhnout v kokosovém sirupu se šťávou z citronů.
Přidáme…
více o Bowle s ananasem a papájou