Na jednu kapsu potřebujeme cca 6 koleček Poličanu a 0,5 cm plátek Nivy (velikosti malých zápalek). Do plátků masa si opatrně prořízneme kapsy. Na kraj kapsy poskládáme kolečka Poličanu, na něj plátek Nivy, Poličan přes Nivu přehneme, popřípadě ještě zasuneme hlouběji do kapsy a okraje masa přimáčkneme k sobě. Naplněné kapsy osolíme, opepříme a smažíme z obou stran dozlatova. Hotové kapsy vyjmeme na talíře s bramborovou přílohou. Do výpeku nalijeme pár lžic vody, povaříme (necháme jen zpěnit) a uděláme sos, kterým kapsy přelijeme.
Zpracujeme těsto a dáme ho na 2 hodiny odpočinout do chladna. Pak ho rozválíme na plech vyložený papírem a vložíme do…
více o Jahodový koláč ze dvou těst
Porce kuřete opečeme na oleji, přidáme pokrájenou cibuli a česnek, osolíme, přidáme koření a podlijeme vínem. Dusíme do…
více o Kuře po myslivecku s rýží
Těsto: vše uválíme dohromady a třetinu těsta dáme ztuhnout do ledničky, zbylé těsto rozprostřeme na vymaštěný plech.
…
více o Postrouhané tvarohové řezy
Do hrnce dáme olej, pokrájenou cibuli a mleté maso, přidáme chilli (podle chuti), rajský protlak, pepř a sůl. Podlijeme…
více o Mexická polévka z naší hospody
Pokud nemáte čerstvé bylinky, použijte sušený tymián, rozmarýn, estragon - 1 lžičku celkem.
1. Cizrnu přes noc namočte…
více o Francouzský salát z cizrny