Na jednu kapsu potřebujeme cca 6 koleček Poličanu a 0,5 cm plátek Nivy (velikosti malých zápalek). Do plátků masa si opatrně prořízneme kapsy. Na kraj kapsy poskládáme kolečka Poličanu, na něj plátek Nivy, Poličan přes Nivu přehneme, popřípadě ještě zasuneme hlouběji do kapsy a okraje masa přimáčkneme k sobě. Naplněné kapsy osolíme, opepříme a smažíme z obou stran dozlatova. Hotové kapsy vyjmeme na talíře s bramborovou přílohou. Do výpeku nalijeme pár lžic vody, povaříme (necháme jen zpěnit) a uděláme sos, kterým kapsy přelijeme.
Zelí dusíme zvolna s uzeným kolenem nebo nožičkami.V jiném kastrolu zpěníme na sádle cibuli, vložíme na ni na kostky…
více o Sedmihradské zelí (vrstvené)
Chléb nakrájejte na plátky a ty pak ručně natrhejte na kousky. Papriku vložte do kleští a buď na grilu, nebo přímo nad…
více o Chlebový salát Panzanella
Cibuli a anglickou slaninu pokrájíme na kostičky a společně orestujeme. Přidáme propláchnuté červené fazole (bez nálevu…
více o Bretaňský fazolový salát