3.1
Řízky naklepeme, okořeníme drceným kmínem. Trochu osolíme a opepříme podle toho, jak je slaný poličan a jestli přidáme… více o Zapečené řízky s poličanem a hermelínem
Kapustu omyjte, spařte v horké vodě a nechte okapat. Potom ji nakrájejte na malé kostičky. Brambory oloupejte a… více o Bramboráky s nivou
Zpěníme cibulku, na ni dáme nakrájené kuřecí maso na proužky, orestujeme, zalijeme vodou a dusíme. Když je maso… více o Kuřecí s nivou
Kromě sněhu s sebou svatý Martin kolem 11. listopadu každoročně přiváží i tradiční hody a… Celý článek
Stejně jako si nedokážeme představit Vánoce bez smaženého kapra se salátem a Velikonoce bez… Celý článek
Zatímco kuchaři po celém světě na něj nedají dopustit kvůli chuti, naše babičky na něj pěly… Celý článek
Podzimní chladné počasí je tu a láká k tomu, aby si člověk po celém dni zalezl večer pod deku.… Celý článek
Roštěnky naklepeme, na okrajích lehce nařízneme, potřeme česnekem, osolíme, opepříme a zalijeme pivem (piva tolik, aby… více o Roštěnky v pivu
Zpracujeme těsto a dáme ho na 2 hodiny odpočinout do chladna. Pak ho rozválíme na plech vyložený papírem a vložíme do… více o Jahodový koláč ze dvou těst
Bílé těsto: listové těsto rozdělíme na dvě části, rozválíme a popíchané vidličkou pečeme na opačné straně mírně… více o Krémeš jihoslovanský
Troubu zahřejeme na 180 stupňů. Hlubší pekáček (20x20) vyložte pečícím papírem. Máslo utřete s cukrem do pěny a pak… více o Brownie
Na těsto ušleháme -vejce s cukrem do husté pěny.Potom opatrně po lžících přidávejte mouku s práške do pečiva a vodu… více o Roládový dortíček
Těstoviny uvaříme v osolené vodě. Zakysanou smetanu smícháme samostatně s worcestrem, sojovou omačkou, sušeným… více o Těstovinový salát se zakysanou smetanou
Na dno zapékací misky nakrájíme proužky cibule, na ni položíme osolené, opepřené a nenaklepané kotlety. Pokryjeme… více o Kotlety starého kováře
Tofu nakrájíme na kostky dáme do misky máčet do sójové omáčky. Mrkev nakrájíme na 0,5cm kostky, cibulku nadrobno. … více o Tofu s rýží
Na rozpáleném oleji osmahneme mleté maso, zaprášíme moukou a přidáme rajčatový protlak (já přidávám i trochu kečupu,… více o Boloňské špagety IV.
Vejce a cukr ušleháme, potom přidáme ostatní suroviny. Na vymazaný plech nalijeme těsto. Mezitím si připravíme směs z… více o Prošívaná buchta
Do hlubší pánve nalijeme pivo, prohřejeme a přidáme nastrouhaný sýr, hořčici a pepř. Za stálého míchání sýr roztavíme… více o Pivní pochoutka
Příprava boloňské omáčky: Na oleji a cibulce orestujeme nastrouhanou mrkev a celer, necháme restovat asi 10 minut do… více o Lasagne s boloňskou omáčkou a bešamelem