Kapustu rozebereme na listy, opereme a necháme okapat. Pak ji povaříme 10 minut v osolené vodě, vývar slijeme do jiného hrnce a kapustu rozmixujeme. Z másla a mouky připravíme jíšku, přilijeme vývar a povaříme 5 minut. Přidáme rozmixovanou kapustu, cibuli, polévku prohřejeme a podle chuti osolíme a opepříme. Podáváme se ztracenými vejci nebo s půlkami natvrdo uvařených vajec.
Salám nakrájíme na kolečka a ta pokrájíme na proužky. Rozpůlíme papriky, odstraníme jadérka a lusky omyjeme. Pokrájíme…
více o Maďarský paprikový salát
Těsto: žloutky vyšleháme s cukrem a vanilkovým aroma do pěny, vmícháme olej, vodu, mouku s kypřidlem a dobře promícháme…
více o "POLÁRKA" vanilkové řezy