Kapustu rozebereme na listy, opereme a necháme okapat. Pak ji povaříme 10 minut v osolené vodě, vývar slijeme do jiného hrnce a kapustu rozmixujeme. Z másla a mouky připravíme jíšku, přilijeme vývar a povaříme 5 minut. Přidáme rozmixovanou kapustu, cibuli, polévku prohřejeme a podle chuti osolíme a opepříme. Podáváme se ztracenými vejci nebo s půlkami natvrdo uvařených vajec.
Uvařená vejce, hermelín a eidam nastrouháme na hrubém struhadle. Papriku a cibuli nakrájíme na drobné kostičky, přidáme…
více o Barevný hermelínový salát
Sojové kostky zalijeme soj.omáčkama a worchestrem,přilijeme vodu a uvaříme do měkka.Nakrájenou větší cibuli osmahneme…
více o Sojové maso se sojovou omáčkou
Roztopíme sádlo a vložíme nakrájenou cibuli a restujeme 5 min.pak zalijeme vodou.
Nakrájíme brambory na kostičky a…
více o Bramboračka pro malé kuchaře