g
sýr
dle chuti, nastrouhaný: Gouda, Ementál, Eidam, uzený, Niva...
olej
na smažení
Postup přípravy receptu
Kapustu uvaříme ve slané vodě doměkka, scedíme, necháme okapat a po vychladnutí ještě přebytečnou vodu vymačkáme. Poté kapustu pokrájíme nadrobno a dáme do mísy. Přidáme drobně pokrájenou uzeninu, strouhaný sýr, osolíme a ochutíme česnekem, kořením nebo bylinkami. Vše dobře promícháme, zahustíme dle potřeby moukou (lze použít i strouhanku) a opět promícháme. Mokrou rukou tvoříme placičky, které obalíme ve strouhance a v rozpáleném oleji na nepřilnavé pánvi smažíme z obou stran dozlatova. Hotové odkládáme na ubrousek odsát přebytečný tuk.
Podáváme s bramborovou kaší nebo vařeným bramborem a domácí tatarkou či dipem.
Čerstvé špenátové listy krátce povaříme ve vodě, vodu slijeme. Kdo chce, může listy nahrubo posekat. Pokud použijeme…
více o Pangas se špenátem a nivou
Kapustové listy krátce povaříme v osolené vodě. Okapané listy rozložíme a položíme na ně plátek šunky a sýra. Stočíme…
více o Opékané kapustové závitky