g
sýr
dle chuti, nastrouhaný: Gouda, Ementál, Eidam, uzený, Niva...
olej
na smažení
Postup přípravy receptu
Kapustu uvaříme ve slané vodě doměkka, scedíme, necháme okapat a po vychladnutí ještě přebytečnou vodu vymačkáme. Poté kapustu pokrájíme nadrobno a dáme do mísy. Přidáme drobně pokrájenou uzeninu, strouhaný sýr, osolíme a ochutíme česnekem, kořením nebo bylinkami. Vše dobře promícháme, zahustíme dle potřeby moukou (lze použít i strouhanku) a opět promícháme. Mokrou rukou tvoříme placičky, které obalíme ve strouhance a v rozpáleném oleji na nepřilnavé pánvi smažíme z obou stran dozlatova. Hotové odkládáme na ubrousek odsát přebytečný tuk.
Podáváme s bramborovou kaší nebo vařeným bramborem a domácí tatarkou či dipem.
Mléko smícháme s moukou, solí, česnekem a všleháme vejce. Kapustu nakrájenou na nudličky spaříme, scedíme a přidáme k…
více o Krakonošovy drny s kapustou
Melasu, máslo a pivo zahřívejte v kastrůlku, až se máslo rozpustí. Pak vmíchejte rozinky a směs nechte vychladnout.
V…
více o Berlínské pivní buchtičky