g
sýr
dle chuti, nastrouhaný: Gouda, Ementál, Eidam, uzený, Niva...
olej
na smažení
Postup přípravy receptu
Kapustu uvaříme ve slané vodě doměkka, scedíme, necháme okapat a po vychladnutí ještě přebytečnou vodu vymačkáme. Poté kapustu pokrájíme nadrobno a dáme do mísy. Přidáme drobně pokrájenou uzeninu, strouhaný sýr, osolíme a ochutíme česnekem, kořením nebo bylinkami. Vše dobře promícháme, zahustíme dle potřeby moukou (lze použít i strouhanku) a opět promícháme. Mokrou rukou tvoříme placičky, které obalíme ve strouhance a v rozpáleném oleji na nepřilnavé pánvi smažíme z obou stran dozlatova. Hotové odkládáme na ubrousek odsát přebytečný tuk.
Podáváme s bramborovou kaší nebo vařeným bramborem a domácí tatarkou či dipem.
Krůtí prsa nakrájíme na 8 kusů, cibuli a česnek nakrájímé nadrobno, žampiony a rajčata na plátky, lístky petrželky…
více o Krůtí medailonky na rajčatech
Droždí + cukr + mléko vypracujeme v těsto, necháme asi hodinu kynout. Potom utvoříme silný váleček, který nakrájíme na…
více o Kynuté knedlíky s povidly
Na oleji necháme zpěnit na hrubo nakrájenou cibuli. Přidáme na kostičky nakrájenou uzenou krkovičku a lehce osmahneme.…
více o Poctivá zelňačka se smetanou