Kapustu rozeberte na listy, které dobře omyjte a následně spařte v hrnci s vroucí vodou. Změklé listy vyjměte a nechte okapat.
Oloupané cibule nakrájejte nadrobno a lehce orestujte na rozpáleném sádle nebo oleji.
Mleté maso vložte do větší mísy. Přidejte k němu vejce s orestovanou cibulí. Osolte, opepřete a okořeňte mletou paprikou. Všechny přísady dobře promíchejte.
Dno i strany pekáčku vyložte plátky anglické slaniny – několik plátků si ponechte prozatím stranou. Následně do pekáčku střídavě vrstvěte spařené kapustové listy a směs mletého masa tak, aby poslední vrstvu tvořila kapusta. Na tu položte plátky anglické slaniny a pekáček vložte do vyhřáté trouby. Pečte při 190 °C asi 45 minut.
Do mísy dáme mouku, cukr, sodu, a perníkové koření. Vše promícháme, přidáme máslo, žloutky, med a mléko a vypracujeme…
více o Medové perníčky hned k jídlu
Přebrané, oprané a namočené fazole uvaříme doměkka (nerozvaříme) a necháme vychladnout. Scedíme je, v míse smícháme s…
více o Fazolový salát se slaninou
Na másle zpěnit cibuli na kostičky, vložit sůl, skoro celý balíček papriky, bobkový list a vložit stehna, osmahnout,…
více o Vynikající kuře na paprice
Česnek oloupeme, rozmáčkneme a vhodíme do hrnce společně s celým novým kořením, celým černým pepřem a bobkovými listy.…
více o Naše Rajská s vaječnými noky