Kapustu rozeberte na listy, které dobře omyjte a následně spařte v hrnci s vroucí vodou. Změklé listy vyjměte a nechte okapat.
Oloupané cibule nakrájejte nadrobno a lehce orestujte na rozpáleném sádle nebo oleji.
Mleté maso vložte do větší mísy. Přidejte k němu vejce s orestovanou cibulí. Osolte, opepřete a okořeňte mletou paprikou. Všechny přísady dobře promíchejte.
Dno i strany pekáčku vyložte plátky anglické slaniny – několik plátků si ponechte prozatím stranou. Následně do pekáčku střídavě vrstvěte spařené kapustové listy a směs mletého masa tak, aby poslední vrstvu tvořila kapusta. Na tu položte plátky anglické slaniny a pekáček vložte do vyhřáté trouby. Pečte při 190 °C asi 45 minut.
Maso nakrájíme na kousky asi 2x2 cm, aglickou slaninu na proužky, cibuli na kolečka, posypeme kořenim a přidáme olej -…
více o Kuřecí ražniči pro lenochy
Květák rozdělíme na větší růžičky a necháme uvařit do měkka v mírně osolené vodě. Žampiony nakrájíme na drobné kousky.…
více o Květákové placky se žampiony
Menší SYROVÝ květák nastrouhat, přidat mouku, mléko, vejce, osolit a opepřit. Lžící dělat na pánvi placičky a smažit na…
více o Bleskové květákové placičky
Tvaroh smícháme s měkkým sýrem, nakrájenou sterilovanou červenou paprikou, červenou sladkou paprikou, cibulkou na jemno…
více o Budapešťská výborná pomazánka