Kapustu rozeberte na listy, které dobře omyjte a následně spařte v hrnci s vroucí vodou. Změklé listy vyjměte a nechte okapat.
Oloupané cibule nakrájejte nadrobno a lehce orestujte na rozpáleném sádle nebo oleji.
Mleté maso vložte do větší mísy. Přidejte k němu vejce s orestovanou cibulí. Osolte, opepřete a okořeňte mletou paprikou. Všechny přísady dobře promíchejte.
Dno i strany pekáčku vyložte plátky anglické slaniny – několik plátků si ponechte prozatím stranou. Následně do pekáčku střídavě vrstvěte spařené kapustové listy a směs mletého masa tak, aby poslední vrstvu tvořila kapusta. Na tu položte plátky anglické slaniny a pekáček vložte do vyhřáté trouby. Pečte při 190 °C asi 45 minut.
Z 0,5 kg hladké mouky, jednoho vejce, mléka a kvasnic uděláme kynuté těsto, do kterého navíc přidáme lžíci oleje a dáme…
více o Pončiky – Ukrajinské pirohy
Smícháme přísady a vlijeme na vymazaný pekáč nebo plech. Tvaroh rozmícháme s vanilkovým cukrem a trochou mléka, dáme do…
více o Tvarohový mřížkový koláč
Těsto připravíme tak, že smícháme vajíčka s cukrem a sádlem, poté šleháme tak dlouho, aby cukr nekřupal mezi zuby (tak…
více o Košíčky maďarské babičky