Připravíme si 8 kapustových listů, ze středu listu podélně vyřízneme tvrdý košťál. Listy vložíme do velkého hrnce a zalijeme vroucí vodou, necháme je namočené tři minuty. Potom listy vyndáme a pečlivě osušíme. Maso smícháme s vejcem, přidáme sůl, pepř, papriku, česnek a podle potřeby zahustíme strouhankou.
Z ochuceného masa uděláme větší bochánky tak, aby šly zabalit do listu. Maso vložíme na střed listu a ten zabalíme do tvaru měšce, zhora pevně ovážeme provázkem. Měšce vaříme v páře, nebo zapečeme v troubě.
Vymícháme cukr s tukem, pak v míse nasledně smícháme všechny ingrediencie spolu. Tvarujeme malé kuličky, které stlačíme…
více o Celozrnná vánoční kolečka
Brambory a vejce nastrouháme na hrubém struhadle, přidáme zbylé přísady a promícháme lžicí nebo vidličkou NEMIXUJEME.…
více o Bramborovo-vajíčková pomazánka
V uvedeném pořadí vložíme ingredience do pekárny. Použijeme zarovnanou lžičku droždí a vrchovatou lžičku soli. Zapneme…
více o Kmínový chleba z pekárny
Dortovou formu vytřeme máslem. Na dno formy poklademe celé piškoty. Poté si připravíme krém následujícím způsobem. Do…
více o Piškotový dort s jahodami