3.5
Maso nakrájíme na nudličky, naložíme a necháme odležet. Mezitím nakrájíme zeleninu na nudličky, ušleháme a usmažíme… více o Fořtovy palačinky plněné masem
V hrnku rozmícháme mléko s vejci a lžičkou soli. Pak přisypeme mouku a najemno nastrouhaný sýr. Vše smícháme. Těsto… více o Houbové měšce
Mleté maso smícháme s nasekanou cibulí, opepříme, osolíme, přidáme vajíčko a vegetu. Z této směsi vytvarujeme válečky,… více o Šunkové rolky plněné mletým masem
Štědrovečerní večeře se u nás většinou neobejde bez smaženého kapra a bramborového salátu a na… Celý článek
Někdo ji miluje a pravidelně se objevuje na jeho jídelníčku, další si bez ní nedovede… Celý článek
Možná si ji spousta z vás koupí v obchodě, ale pořád ještě existují ti, kteří ji považují za… Celý článek
K Vánocům neodmyslitelně patří kapr, jenže když si ho připravujete sami doma, bohužel zápach z… Celý článek
Očistíme a omyjeme brambory i zeleninu a uvaříme je každé zvlášť doměkka. Vychladlé brambory oloupeme, nakrájíme na… více o Bramborový salát s majonézou
Vodu a cukr uvaříme na sirup. Po odstavení ze sporáku přidáme šťávu z jednoho citronu a necháme vychladnout.… více o Jahodové tiramisu z pomazánkového másla
Formu na srnčí hřbet vyložíme pečicím papírem a ten poklademe celý slaninou. Z mletého masa, žemlí rozmočených v mléce,… více o Sekaná podle Itala
Vepřové maso nakrájíme na menší kousky dáme do trouby na pekáček na polovinu upéct. Trochu dáme másla a vodu. Mezitím… více o Vepřové maso na pórku
Cukr,olej a vejce dobře ušleháme.Mrkev asi 130 g nadrobno nastrouháme,banán asi 130 g rozmačkáme.Přidáme je s ostatními… více o Řezy dvou barev
Těstoviny uvaříme v osolené vodě s kapkou oleje podle návodu. Mezitím si oloupeme a na plátky, nebo půlplátky podle… více o Houbové těstoviny
Panenku lehce naklepeme, osolíme, opepříme a rychle zprudka opečeme. Panenku vyndáme stranou. Do omastku dáme na… více o Vepřová panenka na cibuli s omáčkou
Kopřivy: použijeme pouze listy, které opláchneme, vhodíme na pár vteřiv spařit do vroucí vody, ihned zchladíme, scedíme… více o Kopřivové bramboráčky
Ušleháme poctivě do hladka cukr, žloutky, olej, vodu - ručním šlehačem cca 5 minut. Smícháme mouku s práškem do pečiva … více o Bublanina – tutovka
Těstoviny se vkládají do vařící osolené vody a vaří se 10 min. Scedí se a vmíchá se všechno ostatní. Místo jogurtu… více o Těstoviny s tuňákem
Pokud máte čas, naložte den před vařením kuřecí prsa do halali - kuřecí prsa vložíme do hrnce a zalijeme halali i s… více o Blesková „svíčková“ z kuřecích prsou
Velký korpus: žloutky ušleháme za postupného přidávání horké vody a kávy, pak přidáme cukr a dále šleháme do pěny.… více o Dort s jezírkem