Připravíme si 8 kapustových listů, ze středu listu podélně vyřízneme tvrdý košťál. Listy vložíme do velkého hrnce a zalijeme vroucí vodou, necháme je namočené tři minuty. Potom listy vyndáme a pečlivě osušíme. Maso smícháme s vejcem, přidáme sůl, pepř, papriku, česnek a podle potřeby zahustíme strouhankou.
Z ochuceného masa uděláme větší bochánky tak, aby šly zabalit do listu. Maso vložíme na střed listu a ten zabalíme do tvaru měšce, zhora pevně ovážeme provázkem. Měšce vaříme v páře, nebo zapečeme v troubě.
Do teplého oleje vsypeme postupně kolečka cibule, zrnka kukuřice, kousky hub i pórku a krátce podusíme. Ochutíme solí,…
více o Cibulový salát s houbami
Žampiony očistíme, nakrájíme na plátky a opečeme na másle, osolíme, opepříme. Zalijeme převařenou vodou, přidáme půl…
více o Žampionová krémová polévka