Připravíme si 8 kapustových listů, ze středu listu podélně vyřízneme tvrdý košťál. Listy vložíme do velkého hrnce a zalijeme vroucí vodou, necháme je namočené tři minuty. Potom listy vyndáme a pečlivě osušíme. Maso smícháme s vejcem, přidáme sůl, pepř, papriku, česnek a podle potřeby zahustíme strouhankou.
Z ochuceného masa uděláme větší bochánky tak, aby šly zabalit do listu. Maso vložíme na střed listu a ten zabalíme do tvaru měšce, zhora pevně ovážeme provázkem. Měšce vaříme v páře, nebo zapečeme v troubě.
Všechny přísady na těsto smícháme a vytvoříme vláčné těsto.
Vylijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech (cca 40 x 40…
více o Čokoládové kostky s polevou
Pečivo namočíme do studené vody. Zelí očistíme a košťál vyřízneme. Potom vložíme zelí do vařící osolené vody a postupně…
více o Zelné závitky s mletým masem
Cukr ušleháme se změklou herou a vejci do pěny, dálé přidáme mléko, vanilkový pudink (prášek, nikoli uvařený!), kypřící…
více o Rybízový koláč s tvarohem