Kapustové listy povaříme 5 min. ve vodě, scedíme, necháme dobře okapat. Vývar odložíme. Na oleji osmažíme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájenou brokolici a ostatní zeleninu, osolíme, opepříme, podlijeme trošičkou vody (asi 4 cl) a podusíme 10 min., vodu necháme odpařit úplně. Necháme prochladnout.
Polovinu zeleniny dáme do pekáčku, do druhé poloviny vmícháme ve vodě namočený a dobře vyždímaný rohlík, vejce, dosolíme a dokořeníme. Dobře promícháme.
Náplň rozdělíme na listy a zabalíme. Všechny balíčky uložíme na zeleninu do pekáčku. Na vrch rozložíme nakrájená rajčata i se šťávou, zalijeme vývarem (asi 3 dl) a přikryté dusíme v troubě 30 min. Pak odkryjeme a dusíme dalších 20–30 min.
Podáváme s brambory, rýži, ale výborné jsou taky s čerstvým chlebem.
Kapustové listy krátce povaříme v osolené vodě. Okapané listy rozložíme a položíme na ně plátek šunky a sýra. Stočíme…
více o Opékané kapustové závitky
Stehna opepříme, potřeme solí, česnekem, oreganem a citrónovou šťávou. Poprášíme je moukou a na oleji rychle osmahneme.…
více o Kuřecí stehna se zeleninou
Brambory uvaříme v osolené vodě, vychladlé oloupeme, a nakrájíme na plátky. Špenát omyjeme, nakrájíme, a dusíme asi 5…
více o Zapékané brambory se špenátem
Vejce rozdělíme, bílky dáme do jedné mísy, žloutky do druhé. Ke žloutkům přisypte mouku, prášek do pečiva, přilijte…
více o Lívance podle Jamie Olivera
TUŇÁKOVÁ POMAZÁNKA
Tuňáka dáme do misky. K tuňákovi přidáme pomazánkové máslo a nájemno nakrájenou cibulku. Přidáme…
více o Bagety s tuňákovou pomazánkou