Kapustu nakrájíme na nudličky a se solí a kmínem povaříme asi 10 minut. Scedíme a vývar zachytíme. Slaninu nakrájíme na kostky, rozškvaříme a opražíme na ní nakrájenou cibuli. Přisypeme mouku, opražíme do světla, zalijeme mlékem a vývarem z kapusty v poměru asi 1:1 a povaříme na hustou omáčku. Vložíme do omáčky kapustu, na kolečka nakrájené brambory a kolečka klobásy. Necháme chvíli převařit a podáváme.
Na vepřovém sádle si osmahneme cibuli, přidáme nadrobno nakrájenou kapustu, promícháme, přidáme sůl, protlačený česnek…
více o Kapustový prívarok podle mě
Mouku, prášek do pečiva, cukr, olej, mléko, vejce smícháme dohromady. Zvlášť připravíme tvaroh. Polovinu těsta vlijeme…
více o Buchta s ovocem a tvarohem
Předem namočené fazole uvaříme doměkka ve vodě, ve které jsme je namáčeli. Když už jsou měkké můžeme vodu trochu osolit…
více o Fazolový salát s křenem