Na vepřovém sádle si osmahneme cibuli, přidáme nadrobno nakrájenou kapustu, promícháme, přidáme sůl, protlačený česnek a kmín, zalijeme vývarem (vodou). Chvíli vaříme, přidáme umyté špekáčky (vcelku), sojovou omáčku, případně masox.
Uvařené špekáčky oloupeme a nakrájíme na kostky. Přidáme na kostky pokrájené brambory, v případě potřeby přidáme ješte vývar nebo vodu, prívarok nesmí být kašovitý, vaříme do změknutí brambor. Mezitím si přichystáme z oleje, polohrubé mouky a sladké papriky zásmažku. Předtím, než ji dáme do prívarku, ji zalijeme deci vody, dobře promícháme a dáme do prívarku. Vložíme pokrájené špekáčky a necháme přejít varem. Podáváme s čerstvým chlebem. Dobrou chuť.
Tresku osolíme, opepříme, zakapeme citronem (případně posypeme kořením na ryby) a dáme do máslem vymazaného pekáče (já…
více o Treska s rýží a zeleninou
Listové těsto rozválíme na tloušťku cca 0,5 cm, nařežeme obdélníky nebo čtverce a dáme na plech, konce těsta přehneme…
více o Dobrota z listového těsta II.
Pokud nemáte čerstvé bylinky, použijte sušený tymián, rozmarýn, estragon - 1 lžičku celkem.
1. Cizrnu přes noc namočte…
více o Francouzský salát z cizrny
Tuk utřeme s moučkovým a vanilkovým cukrem a žloutky. Přimícháme smetanu, mouhu smíchanou s práškem do pečiva a sníh z…
více o Bábovka ze zakysané smetany