Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme smetanu, vmícháme ořechy nebo kokos, polohrubou mouku s práškem do pečiva a nasekané karamely na menší kousky. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků a těsto vlijeme do vymazané a vysypané bábovkové formy. Pečeme v předehřáté troubě dozlatova na střední teplotu. Před vyndáním vyzkoušíme špejlí – těsto se na ni nesmí lepit. Hotovou bábovku po krátkém zchladnutí vyklopíme, po vychladnutí můžeme pocukrovat moučkovým cukrem.
Pokud chceme mít bábovku dvoubarevnou, do části těsta vmícháme kakao.
Anglickou slaninu nakrájenou na silnější plátky (nejlépe z Billa) nakrájíme na pruhy dle chuti. 1/4 orestujeme opepřené…
více o Špagety Carbonara – snadno
Salám nakrájíme na kolečka a ta pokrájíme na proužky. Rozpůlíme papriky, odstraníme jadérka a lusky omyjeme. Pokrájíme…
více o Maďarský paprikový salát
Odblaněná vepřová játra nakrájíme na kousky a orestujeme doměkka s jemně nasekanou cibulí. Směs dohladka rozmixujeme,…
více o Paštika z vepřových jater
Na cibuli osmahneme anglickou, cibuli, žampiony a játra. Osolíme, opepříme, zalejeme trochou vody, přisypeme petrželku,…
více o Maminčino kuře s brambory