Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme smetanu, vmícháme ořechy nebo kokos, polohrubou mouku s práškem do pečiva a nasekané karamely na menší kousky. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků a těsto vlijeme do vymazané a vysypané bábovkové formy. Pečeme v předehřáté troubě dozlatova na střední teplotu. Před vyndáním vyzkoušíme špejlí – těsto se na ni nesmí lepit. Hotovou bábovku po krátkém zchladnutí vyklopíme, po vychladnutí můžeme pocukrovat moučkovým cukrem.
Pokud chceme mít bábovku dvoubarevnou, do části těsta vmícháme kakao.
Z kvasnic, cukru, mléka necháme vzejít kvásek, a vypracujeme těsto. Necháme vykynout. Těsto rozdělíme na pět bochánků a…
více o Martiny – martinské rohlíky
Kuřecí prsa osolíme, opepříme a naskládáme je do zapékací mísy. Na ně položíme plátky másla, eidamu a kolečka salámu.
…
více o Pečené kuřecí na smetaně
Z mléka, cukru a kvasnic se nechá vykynout kvásek. Do mouky se dá sůl, žloutky, sklenička oleje a kvásek a to vše se…
více o Nekynuté buchtičky od Milči
Začneme korpusem, do misky si oddělíme žloutky od bílků, následně si do bílků i do žloutků přidáme moučkový cukr (5 a 5…
více o Maminčin čokoládový dort