Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme smetanu, vmícháme ořechy nebo kokos, polohrubou mouku s práškem do pečiva a nasekané karamely na menší kousky. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků a těsto vlijeme do vymazané a vysypané bábovkové formy. Pečeme v předehřáté troubě dozlatova na střední teplotu. Před vyndáním vyzkoušíme špejlí – těsto se na ni nesmí lepit. Hotovou bábovku po krátkém zchladnutí vyklopíme, po vychladnutí můžeme pocukrovat moučkovým cukrem.
Pokud chceme mít bábovku dvoubarevnou, do části těsta vmícháme kakao.
Brambory oloupeme, nastrouháme, posypeme moukou, osolíme a vejci zaděláme tužší bramborové těsto. Hned jej rozválíme na…
více o Bramborové taštičky se zelím
Paprikové lusky nasucho opražíme na pánvi až začnou hnědnout. Vložíme je do igelitového sáčku a necháme zapařit. Poté z…
více o Pařené papriky (Bulharsko)
Vše smíchat dohromady, nalít do lahve a užít si pěkné Vánoce!
Je možné část Salka vyměnit za pikao, nebo Tatra mléko…
více o Vaječný likér snadno a rychle
Z oleje a polohrubé mouky uděláme zásmažku a necháme ji vychladnout. Přidáme větší část kopru. Přidáme vodu. Rozmícháme…
více o Babiččina koprová omáčka
Jemně pokrájený špek společně s pokrájenou cibulí osmažíme dorůžova. Pak přidáme osmažit i na kostičky, nudličky či…
více o Dušené vepřové maso s hlívou