Plechovku salka vaříme cca 2 hodiny. Necháme vychladnout. Poté otevřeme a vyklopíme do mísy. Přidáváme polohrubou mouku po částech. Na jednu plechovku tak cca 4 hrsti. Vymažeme plech a vysypeme jej moukou nebo strouhankou. Těsto rozetřeme mokrou stěrkou nebo přímo rukama „naplácáme“. Jde to špatně, těsto se lepí na ruce, ale s mokrýma rukama to zvládnete. Posypeme sekanými ořechy. Dáme do trouby.
Až budou okraje zlatavé, je hotovo. Ihned nakrájíme na kostičky nebo jiné tvary. Necháme na plechu do vychladnutí a pak postříkáme čokoládovou polevou. Rozlámeme od sebe a uložíme do krabice. Na jeden plech je třeba dvojitá dávka.
Poznámka: Mouku dávám od oka. Když jí dám víc, cukroví musím nechat pár dní odležet. Toto cukroví dělám každý rok již 45 let.
Cukr rozpustíme v kastrolu, postupně přidáváme kondenzované mléko a celé máslo. Potom přidáme nasekané ořechy. Musíme…
více o Karamelové tyčinky v oplatce
Uvařený kapustový list pomažeme kremžskou hořčicí a poklademe plátkem šunky a plátkem sýra, na to dáme kousek rajčete a…
více o Smažené kapustové listy
Bagety nakrájíme na kolečka a po obou stranách potřeme česnekovým olivovým olejem. Rozložíme na plech s pečícím papírem…
více o Zapečené bagety se sýrem
Všechny suroviny na těsto dobře promícháme a nalejeme na dobře vymazaný a vysypaný plech a dáme péct na 170-160 °C, cca…
více o Ořechovo-ananasová buchta
Suroviny zpracujeme na hladké těsto, které necháme v chladu odležet. Těsto vyválíme na tloušťku 3 až 4 mm a vykrajujeme…
více o Linecké pečivo se sladidlem