Plechovku salka vaříme cca 2 hodiny. Necháme vychladnout. Poté otevřeme a vyklopíme do mísy. Přidáváme polohrubou mouku po částech. Na jednu plechovku tak cca 4 hrsti. Vymažeme plech a vysypeme jej moukou nebo strouhankou. Těsto rozetřeme mokrou stěrkou nebo přímo rukama „naplácáme“. Jde to špatně, těsto se lepí na ruce, ale s mokrýma rukama to zvládnete. Posypeme sekanými ořechy. Dáme do trouby.
Až budou okraje zlatavé, je hotovo. Ihned nakrájíme na kostičky nebo jiné tvary. Necháme na plechu do vychladnutí a pak postříkáme čokoládovou polevou. Rozlámeme od sebe a uložíme do krabice. Na jeden plech je třeba dvojitá dávka.
Poznámka: Mouku dávám od oka. Když jí dám víc, cukroví musím nechat pár dní odležet. Toto cukroví dělám každý rok již 45 let.
Cukr rozpustíme v kastrolu, postupně přidáváme kondenzované mléko a celé máslo. Potom přidáme nasekané ořechy. Musíme…
více o Karamelové tyčinky v oplatce
Plátky brambor vaříme 10 minut. Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme česnek, cibuli, opékáme 3-4 minuty. Na pánev přidáme…
více o Brambory s mandlemi a roketou
Housku nakrájíme na malé kousky a zvlhčíme ji mlékem. Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku , přidáme žampiony a…
více o Lilek se žampionovou náplní
1. Brambory očistíme kartáčkem a uvaříme do poloměkka. Necháme je částečně vychladnout, ještě teplé je rozpůlíme a…
více o Zapečené brambory s nádivkou
Nejprve si připravíme zálivku. Cibuli nakrájíme najemno, smícháme s olejem (cca 2 lžíce), osolíme a vytrvale mícháme v…
více o Ledový salát s extra zálivkou
Citrónový krém
1. Citróny dobře omyjte a kůru nastrouhejte na co nejjemnějším struhadle. Toto je moment, kde by se…
více o ČOKOLÁDOVO-CITRÓNOVÝ MERINGUE