Máslo rozpustíme, ořechy a mandle nahrubo posekáme. Cukr, med, třtinový cukr, mouku, pomerančovou šťávu a ořechy promícháme. Na závěr vmícháme máslo. Směs vypracujeme v těsto, které vyválíme na tenký plát a vykrojíme formičkou kolečka. Ta položíme na plech pokrytý papírem na pečení a velmi krátce, cca 4 minuty, pečeme v předehřáté troubě při 200 °C.
Smetanu a cukr promícháme a vyšleháme do tuhého krému. Jahody omyjeme a nakrájíme na kostičky. Na každou placičku dáme lžíci krému, posypeme nakrájenými jahodami a přiklopíme další placičkou. Vytvoříme dvě vrstvy a zakončíme placičkou.
Pokud nemáte čerstvé bylinky, použijte sušený tymián, rozmarýn, estragon - 1 lžičku celkem.
1. Cizrnu přes noc namočte…
více o Francouzský salát z cizrny