Den předem si svaříme Salko (slazené kondenzované mléko) v plechovce potopené ve vodě asi 1,5–2 hodiny.
Na těsto ušleháme vejce s cukrem, postupně přidáme ostatní ingredience, prášek promícháme s moukou. Těsto vylijeme na pečicím papírem vyložený velký plech a pečeme v mírně předehřáté troubě asi 10 minut na 150 °C (horkovzdušná trouba). Sáhneme prstem, zda se povrch nelepí. Po vychladnutí potřeme pikantním džemem. Na něj pokládáme hezky v řadách těsně vedle sebe dětské piškoty, které jsme namočili do rumu s vodou, šťávy nebo čaje. Nejlépe to jde, když si na dvouzubou vidličku napíchnete piškot a potopíte jej na moment do tekutiny.
Na navlhčené piškoty namažeme krém (vyšleháme dohromady Salko s tukem), uhladíme a potom na něm ozdobně vidličkou děláme vlnovky. Případně můžeme lehce přizdobit čárkami z čokoládové polevy.
Maso, droby i nožku uvaříme, obereme, pokrájíme na kousky, svalovinu z nožek umeleme a vše promícháme. Přilijeme vývar…
více o Kašparova pikantní tlačenka
Všechny suroviny zamícháme, já se s tím nijak nepárám, tvaroh nechá hrudky, ale to jsem vůbec neřešila. A pak smažíme…
více o Vynikající tvarohové lívance
Vejce rozdělíme, bílky dáme do jedné mísy, žloutky do druhé. Ke žloutkům přisypte mouku, prášek do pečiva, přilijte…
více o Lívance podle Jamie Olivera
1. Kuřecí maso nasekáme na drobné kousky a prudce opečeme na másle.
2. Dáme do pekáče a podlijeme bílým vínem, přidáme…
více o Kuře na víně M. Woodhamsové
1. Z kysaného zelí vymačkáme šťávu a nadrobno ho nakrájíme.
2. Přidáme heru, mouku, pepř a kmín a pečlivě prohněteme.
…
více o Jihočeské zelňáky Jirsových