Den předem si svaříme Salko (slazené kondenzované mléko) v plechovce potopené ve vodě asi 1,5–2 hodiny.
Na těsto ušleháme vejce s cukrem, postupně přidáme ostatní ingredience, prášek promícháme s moukou. Těsto vylijeme na pečicím papírem vyložený velký plech a pečeme v mírně předehřáté troubě asi 10 minut na 150 °C (horkovzdušná trouba). Sáhneme prstem, zda se povrch nelepí. Po vychladnutí potřeme pikantním džemem. Na něj pokládáme hezky v řadách těsně vedle sebe dětské piškoty, které jsme namočili do rumu s vodou, šťávy nebo čaje. Nejlépe to jde, když si na dvouzubou vidličku napíchnete piškot a potopíte jej na moment do tekutiny.
Na navlhčené piškoty namažeme krém (vyšleháme dohromady Salko s tukem), uhladíme a potom na něm ozdobně vidličkou děláme vlnovky. Případně můžeme lehce přizdobit čárkami z čokoládové polevy.
Kuřecí prsíčka omyjeme a osmahneme na trošce oleje. Po vychladnutí rozsekáme na drobné kousíčky (v robotu se to dělá…
více o Dobroučká kuřecí pomazánka
Hermelín vyjmeme z obalu, položíme na plátek chleba, potřeme olejem s kořením (může být ostřejší) a na grlilovacím…
více o Grilovaný hermelín na topince
Koleno očistíme, vložíme do tlakového hrnce, přidáme 4 stroužky česneku, bobkový list, nové koření a pepř. Vše zalijeme…
více o Koleno z papiňáku a remosky
Začneme přípravou majonézy a to tak, že ručním šlehačem vyšleháme na nejvyšší stupeň 2 žloutky se 150 ml oleje (musejí…
více o Opravdu domácí tatarská omáčka
Makrelu zbavíme kostí a rozsekáme ji na drobné kousky. Cibuli nakrájíme najemno, přidáme rybu, máslo dochutíme hořčicí…
více o Pomazánka z uzené makrely
Vepřová játra omyjeme a připravíme si slabší plátky. Potom je osolíme a opepříme a nastrouhaným česnekem je pomažeme na…
více o Vepřová játra obalovaná