Den předem si svaříme Salko (slazené kondenzované mléko) v plechovce potopené ve vodě asi 1,5–2 hodiny.
Na těsto ušleháme vejce s cukrem, postupně přidáme ostatní ingredience, prášek promícháme s moukou. Těsto vylijeme na pečicím papírem vyložený velký plech a pečeme v mírně předehřáté troubě asi 10 minut na 150 °C (horkovzdušná trouba). Sáhneme prstem, zda se povrch nelepí. Po vychladnutí potřeme pikantním džemem. Na něj pokládáme hezky v řadách těsně vedle sebe dětské piškoty, které jsme namočili do rumu s vodou, šťávy nebo čaje. Nejlépe to jde, když si na dvouzubou vidličku napíchnete piškot a potopíte jej na moment do tekutiny.
Na navlhčené piškoty namažeme krém (vyšleháme dohromady Salko s tukem), uhladíme a potom na něm ozdobně vidličkou děláme vlnovky. Případně můžeme lehce přizdobit čárkami z čokoládové polevy.
Očištěné kuře vykostíme, z masa stáhneme kůži a nakrájíme ho na větší kostky. Připravíme si oprané hlavičky žampionů a…
více o Chalupářský špíz z kuřete
Vymícháme cukr s tukem, pak v míse nasledně smícháme všechny ingrediencie spolu. Tvarujeme malé kuličky, které stlačíme…
více o Celozrnná vánoční kolečka
Rýži uvaříme v lehce osolené vodě raději více do měkka. Prochladlou smícháme s ostatními surovinami. Necháme chvíli…
více o Rýžové lívanečky s tvarohem
Zelí dusíme zvolna s uzeným kolenem nebo nožičkami.V jiném kastrolu zpěníme na sádle cibuli, vložíme na ni na kostky…
více o Sedmihradské zelí (vrstvené)
1. Řepu uvařte v páře, zchlaďte, oloupejte, nakrájejte na větší kousky.
2. Dejte di mixéru s polu s nakrájeným bílým…
více o Pantzarosalata Hany Michopolu