Den předem si svaříme Salko (slazené kondenzované mléko) v plechovce potopené ve vodě asi 1,5–2 hodiny.
Na těsto ušleháme vejce s cukrem, postupně přidáme ostatní ingredience, prášek promícháme s moukou. Těsto vylijeme na pečicím papírem vyložený velký plech a pečeme v mírně předehřáté troubě asi 10 minut na 150 °C (horkovzdušná trouba). Sáhneme prstem, zda se povrch nelepí. Po vychladnutí potřeme pikantním džemem. Na něj pokládáme hezky v řadách těsně vedle sebe dětské piškoty, které jsme namočili do rumu s vodou, šťávy nebo čaje. Nejlépe to jde, když si na dvouzubou vidličku napíchnete piškot a potopíte jej na moment do tekutiny.
Na navlhčené piškoty namažeme krém (vyšleháme dohromady Salko s tukem), uhladíme a potom na něm ozdobně vidličkou děláme vlnovky. Případně můžeme lehce přizdobit čárkami z čokoládové polevy.
Nakrájenou rebarboru dáme do většího kastrolu a přidáme 200 g cukru. Přivedeme do varu, oheň stáhneme a za častého…
více o Jahodovo-rebarborové tiramisu
Vše smícháme dohromady. Navrch poklademe ovoce (ne po celém povrchu) a dáme do rozehřáté trouby péct 40 minut na 180…
více o Bublanina bez vajec a mléka