Dejte vařit salko – zavřené v plechovce – na dvě hodiny ve vodní lázni. Na spodní piškot smíchejte vejce, krupicový cukr, prášek do pečiva, olej, 250 ml mléka, mouku a kakao. Nalijte těsto do vymazaného a vysypaného plechu a pečte při 180 °C asi třicet minut.
Pak uvařte náplň: V hrnci smíchejte pudinky, vanilkové cukry, 500 ml mléka a 150 g másla, pomalu zahřívejte a neustále míchejte – vařte asi dvě minuty. Ještě teplý pudink nalijte na upečený a lehce zchladlý piškot. Na něj pak položte sušenky a dejte všechno nejméně na hodinu ztuhnout.
Vychlazené salko vyšlehejte s 200 g másla. Namažte ho na sušenky a vše polijte čokoládovou polevou. Dejte ztuhnout na dvě hodiny do lednice.
Smícháme ingredience na glazuru, přivedeme do bodu varu a necháme vychladnout. Připravíme si těsto - vyšleháme máslo s…
více o Kokosové řezy z Kapského města
V hrnku smicháme mouku, kypřící prášek, cukr a granko ( popř. kakao). Poté přidáme celé vejce, a nakonec mléko a olej. …
více o Bábovka pro pilně pracující
Ořechy a čokoládu nalámeme (např. válečkem přes mikrotenový sáček) a smícháme s ostatními sypkými přísadami.
Zvlášť…
více o Čokoládovo-ořechové muffiny
Přebrané, omyté a namočené fazole uvaříme s nadrobno nakrájenou cibulí, česnekem a bobkovým listem ve vodě v níž se…
více o Kovbojské fazole na slanině
Rohlíky jemně pokrájíme a pocákáme je mlékem. Potom do nich vlijeme vejce, dochutíme troškou vegety (solí), promícháme…
více o Obložený rohlíkový koláč