Dejte vařit salko – zavřené v plechovce – na dvě hodiny ve vodní lázni. Na spodní piškot smíchejte vejce, krupicový cukr, prášek do pečiva, olej, 250 ml mléka, mouku a kakao. Nalijte těsto do vymazaného a vysypaného plechu a pečte při 180 °C asi třicet minut.
Pak uvařte náplň: V hrnci smíchejte pudinky, vanilkové cukry, 500 ml mléka a 150 g másla, pomalu zahřívejte a neustále míchejte – vařte asi dvě minuty. Ještě teplý pudink nalijte na upečený a lehce zchladlý piškot. Na něj pak položte sušenky a dejte všechno nejméně na hodinu ztuhnout.
Vychlazené salko vyšlehejte s 200 g másla. Namažte ho na sušenky a vše polijte čokoládovou polevou. Dejte ztuhnout na dvě hodiny do lednice.
Šlehačku vylijeme do hrnce a přidáme čokoládu a nalámané tyčinky ledových kaštanů. Za stálého míchání povaříme-necháme…
více o Likér z ledových kaštanů
Pokud nemáte čerstvé bylinky, použijte sušený tymián, rozmarýn, estragon - 1 lžičku celkem.
1. Cizrnu přes noc namočte…
více o Francouzský salát z cizrny