Všechny ingredience zaděláme na vále v hladké těsto a rozdělíme na 2 poloviny. Jednu polovinu vyválíme na pečicí papír a upečeme 8–10 minut při 180 °C. Na druhý vyválený plát po lžících nanášíme horkou medovo-ořechovou směs – smažíme na pánvi dozlatova ořechy s máslem, cukrem a medem, až se ořechy slepují k sobě. Pečeme 8–10 minut. První vychladlý plát pokapeme bohatě rumem. Placky k sobě spojíme citronovým krémem tak, že placku s ořechovým karamelem dáme jako vrchní.
Citronový krém: Ve 3 dcl mléka rozšleháme mouku, solamyl, cukr a vanilku a vše společně vaříme, až vznikne hustá kaše. Po vychladnutí vyšleháme s 200 g másla. Dochutíme šťávou z 1/2 citronu.
Jenom chci dodat, že si karamelovo-ořechovou směs připravuji ještě před tím, než začnu dělat těsto. Ona sice do té doby, než je těsto hotové vychladne, ale stačí jí jenom malinko přihřát a jde velice lehce nanášet. Musím říct, že si u nás všichni tuto buchtičku velice oblíbili a recept již koluje po všech sousedkách. Možná, že se po přečtení ten postup zdá trochu složitý, ale opravdu na tom nic není.
Normálně okořenit stehýnka, dát zprudka opéci, dochutit pepřem, solí a tymiánem - tím malinko. Pak podlít (já prakticky…
více o Borůvková kuřecí stehna
Z mouky a dalších ingrediencí vypracujeme vláčné těsto, které se nelepí, mouku dosypeme podle velikosti vajec a dáme na…
více o Tvarohové řezy se sněhem
Smíchejte olej, sůl, citronovou šťávu a potřete tím rybu. Na pánvi ve 2 lžících oleje krátce osmažte směs MANGOOT MIX.…
více o Pikantní směs na ryby Mangoot
Kotletky naklepeme, osolíme, opepříme, okořeníme grilovacím kořením a natřeme olejem - necháme uležet v lednici asi 2…
více o Kotletky v hořčicové omajdě