Všechny ingredience zaděláme na vále v hladké těsto a rozdělíme na 2 poloviny. Jednu polovinu vyválíme na pečicí papír a upečeme 8–10 minut při 180 °C. Na druhý vyválený plát po lžících nanášíme horkou medovo-ořechovou směs – smažíme na pánvi dozlatova ořechy s máslem, cukrem a medem, až se ořechy slepují k sobě. Pečeme 8–10 minut. První vychladlý plát pokapeme bohatě rumem. Placky k sobě spojíme citronovým krémem tak, že placku s ořechovým karamelem dáme jako vrchní.
Citronový krém: Ve 3 dcl mléka rozšleháme mouku, solamyl, cukr a vanilku a vše společně vaříme, až vznikne hustá kaše. Po vychladnutí vyšleháme s 200 g másla. Dochutíme šťávou z 1/2 citronu.
Jenom chci dodat, že si karamelovo-ořechovou směs připravuji ještě před tím, než začnu dělat těsto. Ona sice do té doby, než je těsto hotové vychladne, ale stačí jí jenom malinko přihřát a jde velice lehce nanášet. Musím říct, že si u nás všichni tuto buchtičku velice oblíbili a recept již koluje po všech sousedkách. Možná, že se po přečtení ten postup zdá trochu složitý, ale opravdu na tom nic není.
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji vlažným vývarem, promícháme, přidáme koření a vaříme asi 30 minut…
více o Rajcatova polevka s ryzi
V hrnci rozehřejeme olej, vložíme na kolečka nakrájenou cibuli a zeleninu. Přidáme nové koření, pepř, bobkové listy a…
více o Králík na zakysané smetaně
Vejce rozdělíme, bílky dáme do jedné mísy, žloutky do druhé. Ke žloutkům přisypte mouku, prášek do pečiva, přilijte…
více o Lívance podle Jamie Olivera
Buľvy repy nakrájame na veľmi tenké plátky. V kastróliku zmiešame ocot s cukrom a vodou a spoločne privedieme k varu.…
více o Carpaccio z červenej repy