Všechny ingredience zaděláme na vále v hladké těsto a rozdělíme na 2 poloviny. Jednu polovinu vyválíme na pečicí papír a upečeme 8–10 minut při 180 °C. Na druhý vyválený plát po lžících nanášíme horkou medovo-ořechovou směs – smažíme na pánvi dozlatova ořechy s máslem, cukrem a medem, až se ořechy slepují k sobě. Pečeme 8–10 minut. První vychladlý plát pokapeme bohatě rumem. Placky k sobě spojíme citronovým krémem tak, že placku s ořechovým karamelem dáme jako vrchní.
Citronový krém: Ve 3 dcl mléka rozšleháme mouku, solamyl, cukr a vanilku a vše společně vaříme, až vznikne hustá kaše. Po vychladnutí vyšleháme s 200 g másla. Dochutíme šťávou z 1/2 citronu.
Jenom chci dodat, že si karamelovo-ořechovou směs připravuji ještě před tím, než začnu dělat těsto. Ona sice do té doby, než je těsto hotové vychladne, ale stačí jí jenom malinko přihřát a jde velice lehce nanášet. Musím říct, že si u nás všichni tuto buchtičku velice oblíbili a recept již koluje po všech sousedkách. Možná, že se po přečtení ten postup zdá trochu složitý, ale opravdu na tom nic není.
Troubu předehřejeme na 200 °C.
Omytá rajčata nakrájíme na plátky. Misku vymažeme lžící oleje a na dno střídavě přes…
více o Rajčata zapečená s mozzarelou
Na těsto utřeme změklé máslo s cukrem a žloutky do pěny, přidáme promíchané kakao s moukou a práškem do pečiva, nakonec…
více o Opilý Izidor – Luxusní verze
Normálně okořenit stehýnka, dát zprudka opéci, dochutit pepřem, solí a tymiánem - tím malinko. Pak podlít (já prakticky…
více o Borůvková kuřecí stehna
Vejce s cukrem vyšleháme doběla (šleháme tak dlouho, až hmota téměř zbělá), opatrně přimícháme mouku smíchanou s kakaem…
více o Blesková třešňová bublanina