Z mouky, 30 g cukru, soli, 1 žloutku a 80 g studeného másla uhněťte hladké těsto a dejte na 30 minut do chladu.
Bílou čokoládu rozpusťte, zbylý cukr upražte na světlý karamel a svařte asi 5 minut se smetanou. Vmíchejte bílou čokoládu a zbylé máslo, krátce svařte a nechte vychladnout.
Těstem vyložte formu, několikrát propíchejte vidličkou, dno vyložte pečicím papírem, který zatížíte suchými fazolemi nebo keramickými korálky a 15 minut předpékejte v troubě předehřáté na 180 °C.
Sejměte papír se zátěží, do krému vmíchejte vejce a zbylé žloutky, vlijte do korpusu, vložte do trouby a pečte ještě 25 až 30 minut. Vyjměte a nechte vychladnout.
Na sušenkový základ promíchejte rozdrcené sušenky s rozpuštěným máslem – klidně v kuchyňském robotu. Směs upěchujte…
více o Banánovo-karamelový dort
Vařené brambory nastrouháme, přidáme vejce, sůl, solamyl, na jedno kilo brambor asi 2 utřené stroužky česneku, špetka…
více o Bramborová roláda od maminky
Na wok pánvi trošku rozpálíme olivový olej. Nakrájená rajčata na kostičky dáme do wok pánve s bazalkou, spaříme je, než…
více o Rajčatová omáčka na těstoviny