Z mouky, 30 g cukru, soli, 1 žloutku a 80 g studeného másla uhněťte hladké těsto a dejte na 30 minut do chladu.
Bílou čokoládu rozpusťte, zbylý cukr upražte na světlý karamel a svařte asi 5 minut se smetanou. Vmíchejte bílou čokoládu a zbylé máslo, krátce svařte a nechte vychladnout.
Těstem vyložte formu, několikrát propíchejte vidličkou, dno vyložte pečicím papírem, který zatížíte suchými fazolemi nebo keramickými korálky a 15 minut předpékejte v troubě předehřáté na 180 °C.
Sejměte papír se zátěží, do krému vmíchejte vejce a zbylé žloutky, vlijte do korpusu, vložte do trouby a pečte ještě 25 až 30 minut. Vyjměte a nechte vychladnout.
Na sušenkový základ promíchejte rozdrcené sušenky s rozpuštěným máslem – klidně v kuchyňském robotu. Směs upěchujte…
více o Banánovo-karamelový dort
Každý plátek ne úplně rozmraženého těsta rozřízneme na 6 obdélníčků a upečeme na plechu v troubě.
Mezitím připravíme…
více o Kremeše s pudinkovým krémem
Špekáčky nakrojíme podélně, na koncích nakrojíme na ježka, naskládáme do zapékací mísy, zasypeme nakrájenou cibulí a…
více o Vepřové ala špekáčky na pivu