Z mouky, 30 g cukru, soli, 1 žloutku a 80 g studeného másla uhněťte hladké těsto a dejte na 30 minut do chladu.
Bílou čokoládu rozpusťte, zbylý cukr upražte na světlý karamel a svařte asi 5 minut se smetanou. Vmíchejte bílou čokoládu a zbylé máslo, krátce svařte a nechte vychladnout.
Těstem vyložte formu, několikrát propíchejte vidličkou, dno vyložte pečicím papírem, který zatížíte suchými fazolemi nebo keramickými korálky a 15 minut předpékejte v troubě předehřáté na 180 °C.
Sejměte papír se zátěží, do krému vmíchejte vejce a zbylé žloutky, vlijte do korpusu, vložte do trouby a pečte ještě 25 až 30 minut. Vyjměte a nechte vychladnout.
Na sušenkový základ promíchejte rozdrcené sušenky s rozpuštěným máslem – klidně v kuchyňském robotu. Směs upěchujte…
více o Banánovo-karamelový dort
kralika rozsekame na porce. Doprostred pekace polozime kachnu okolo nasklademe porce kralika, pridame nakrajenou cibuli…
více o Kachna pecena s kralikem
V hrnci rozehřejeme olej, vložíme na kolečka nakrájenou cibuli a zeleninu. Přidáme nové koření, pepř, bobkové listy a…
více o Králík na zakysané smetaně
Mouku prosijeme do mísy a uprostřed uděláme důlek. Do něj rozdrobíme droždí a smícháme ho s 1 lžící cukru a 2-3 lžícemi…
více o Štóla marcipánová ovocná
Na přípravu tohoto výborného cukroví se hodí nejlépe sádlo prodávané v kostkách. Nebojte se péct z této suroviny, v…
více o Sádlovky – recept po babičce