Šťavnaté karbanátky Mrkev jemně nastrouháme a smícháme s masem, toustem, vejcem a ostatními ingrediencemi. Z hmoty vytvoříme karbanátky asi… více o Šťavnaté karbanátky
Hermelínové karbanátky Hermelíny nastrouháme najemno, přidáme vejce, 2 lžíce strouhanky, sůl, majoránku, pepř, prolisovaný česnek a vše… více o Hermelínové karbanátky
Čočkové karbanátky Čočku namočíme, nejlépe přes noc. Druhý den ji uvaříme. Osmažíme cibuli, například na tučné části anglické. Přidáme… více o Čočkové karbanátky
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v čem je lepší než… My Češi jsme sice národem houbařů, ovšem uvařit si z hub kávu, by asi nikoho nenapadlo. Přesto… Celý článek
Proč nevylévat vodu z těstovin? 5 skvělých způsobů, jak ji… I když to na první pohled může vypadat, že tato kalná slaná tekutina si nezaslouží nic jiného… Celý článek
Mraky, mořské vlny nebo bouřka: Poznáváte dezert s tajuplným… Pokud máte rádi věnečky nebo větrníky, tak je tento moučník stvořen přímo pro vás. Pojmenování… Celý článek
Chcete mít větší úrodu? Pěstujte zeleninu společně s bylinkami.… Víte, že některé bylinky ladí se zeleninou ještě dřív, než je spojíte do dobrého jídla na… Celý článek
Domácí perník našich prababiček Vezmeme jisté množství medu, dle libosti se zaděláme moukou žitnou tak, že z toho povstane těsto tuhé, jak chlebové.… více o Domácí perník našich prababiček
Kokosové ze strojku Zpracujeme na vále, v mikrotenu necháme odpočinout třeba i do dalšího dne. Pak strojkem (nejlépe přes hvězdičku)… více o Kokosové ze strojku
Salát z krabích tyčinek Krabí tyčinky (mírně rozmrazené) nakrájíme na kolečka, pórek na drobno a kukuřici scedíme. Všechny ingredience smícháme… více o Salát z krabích tyčinek
Tabouleh Rajčata nakrájíme na malé kostičky, cibuli nadrobno a kudrnku nasekáme najemno a vše smícháme. Do směsi zeleniny… více o Tabouleh
Snadná a rychlá rajská omáčka V kastrolku rozpustíme máslo, přidáme mouku (asi 2 lžíce) a uděláme světlou jíšku. Zalejeme hrnkem studené vody,… více o Snadná a rychlá rajská omáčka
Králík na švestkách a černém pivu Maso prošpikujeme slaninou, osolíme, pokapeme citronou šťávou a necháme asi 30 minut odležet. Na tuku rozpustíme… více o Králík na švestkách a černém pivu
Jahodový dortík Nejprve si připravte těsto: Do šesti ušlehaných bílků zamíchejte prášek na pečení a potom tam postupně přisypávejte… více o Jahodový dortík
Omáčka bešamel Máslo rozpustíme v hrnci a až bude špetka vhozené mouky šumět, vložíme celou dávku mouky. Necháme restovat cca 5 min za… více o Omáčka bešamel
Kořeněná panenka ve slanině Množství surovin záleží na počtu strávníků. Panenku si nakrájíme na plátky. Pokud máme plátky silnější, jemně je… více o Kořeněná panenka ve slanině
Cibulový koláč Nejprve náplň: pokrájenou cibuli osmahneme dorůžova na slanině, odstavíme, přidáme smetanu, vejce, sůl kmín, důkladně… více o Cibulový koláč
Černoušci 1. Z mouky, kakaa, cukru, mletých ořechů, změklé hery a žloutku vypracujeme těsto. Z něj pak vykrajujeme kolečka,… více o Černoušci
Královský koláč z Motrilu Troubu předehřejte na 170 °C. Ve velké míse smíchejte vejce s cukrem, mandlemi a kůrou, moukou nebo strouhankou na… více o Královský koláč z Motrilu