Karbanátky podle mamky

3

hodnoceno: 5
Příprava: 60 minut
Porce: 4
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 500
      g mleté maso - vepřové
    • 2
      ks pórek podle velikosti, bílé a světle zelené části
    • 100
      g slanina
    • 3
      ks jarní cibulka případně cibule, pokud není jaro :D
    • 2
      ks vejce
    • sůl
    • pepř mletý
    • drcený kmín
    • koření na mleté maso volitelné, já jej nepoužil
    • nať z jarní cibulky, pokud je jaro
    • rozmarýn pár snítek
    • 4
      lžíce hladká mouka
    • 4
      lžíce strouhanka
    • 3
      stroužek prolisovaný česnek
    • olej
    • 30
      g máslo na smažení

Postup přípravy receptu

  • Cibulku a slaninu pokrájíme na jemno. Z půrku nakrájíme bílé a světle zelené části. Jarní cibulky pokrájíme celé.
  • Na oleji zpěníme bílé části cibulky, přidáme slaninu přidáme nakrájený pórek (nejdříve zelenější části, po cca 2-3 minutách i bílé), lehce posolíme, pokmínujeme, lehce podlejeme vodou a restujeme celkem asi 10 minut, do měkka.
  • K syrovému masu přidáme sůl, pepř, rozmarýn, nať, kmín, česnek, vejce a vystydlou pórkovou směs. Vše důkladně mícháme (nejlépe rukama) a postupně přimícháváme stejným dílem mouku a strouhanku, aby vznikla hustá hmota.
  • Z hmoty vytvoříme malé placky (asi 5 cm v průměru, vysoké tak 3 cm), které vložíme do vrstvy rozpuštěného oleje a másla a z obou stran smažíme do zlatova. Necháme okapat na ubrousku.
Zařazení:

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: