Vločky v osolené vodě uvaříme na velmi hustou kaši a necháme vychladnout. Slaninu nakrájíme na drobno, rozškvaříme, přidáme nakrájenou cibuli a chvíli opražíme. Vlejeme i s výpekem k vločkám a dobře promícháme. Přidáme vejce, podle potřeby sůl, pepř, prolisovaný česnek a promícháme. Pokud je směs řídká, zahustíme jemnou strouhankou nebo krupicí. Ze směsi formujeme karbanátky, obalíme ve strouhance a smažíme.
Vločky přes noc namočíme. Druhý den přidáme zeleninu uvařenou v zeleninovém vývaru a ostatní přísady. Zpracujeme a…
více o Karbanátky z ovesných vloček
Z uvedených ingrediencí uhněteme těsto a vytvoříme malé kuličky. Uprostřed vyhloubíme důlky, které naplníme marmeládou.…
více o Placičky z ovesných vloček
Vymícháme tuk, vejce, cukr, vanilku a vodu, přidáme ovesné vločky, mouku, sůl a sodu, a podle chuti přimícháme nasekané…
více o Keksy z ovesných vloček
Vypracujeme těsto, necháme v teple vykynout. Vyválíme, rádýlkem vykrajujeme obdélníčky, plníme nádivkou z bílého máku.…
více o Bratislavské rohlíčky s mákem
Droždí s cukrem rozmícháme ve vlahém mléce a nalijeme do mouky s rozpuštěným máslem a troškou soli a vypracujeme těsto,…
více o Cibulový koláč – Zwiebelkuchen
Z mouky, másla, 125 g cukru, žloutku, mléka, vína, 1 lžičky mleté skořice a hřebíčku vypracujeme těsto, zabalené ve…
více o Skořicové sušenky s povidly