Tofu rozmačkáme vidličkou. Na rozehřátém másle tofu podusíme společně s vývarem asi 2 minuty. Poté sejmeme z plotny. Zeleninu očistíme, jemně nastrouháme a vmícháme do tofu. Přidáme vejce, bylinky a strouhanku, rozmícháme, osolíme a opepříme. Navlhčenýma rukama vytvarujeme karbanátky, které smažíme na 2 lžících oleje z každé strany asi 5 minut. Výhonky propláchneme a necháme okapat. Za 2 lžic oleje, citronové šťávy, soli a pepře připravíme zálivku, vmícháme ji do výhonků a podáváme s karbanátky.
Vše promícháme v lité těsto. Pekáč vymastíme tukem a vysypeme moukou nebo strouhankou. Pečeme ve středně vyhřáté troubě…
více o Ořechová buchta bez vážení
Listové těsto rozválíme na tloušťku cca 0,5 cm, nařežeme obdélníky nebo čtverce a dáme na plech, konce těsta přehneme…
více o Dobrota z listového těsta II.
Oloupané cukety nastrouháme na pekáč. Přidáme nové koření, majoránku, osolíme, opepříme a promícháme. Zalijeme smetanou…
více o Cuketová omáčka s kuřetem