Tofu rozmačkáme vidličkou. Na rozehřátém másle tofu podusíme společně s vývarem asi 2 minuty. Poté sejmeme z plotny. Zeleninu očistíme, jemně nastrouháme a vmícháme do tofu. Přidáme vejce, bylinky a strouhanku, rozmícháme, osolíme a opepříme. Navlhčenýma rukama vytvarujeme karbanátky, které smažíme na 2 lžících oleje z každé strany asi 5 minut. Výhonky propláchneme a necháme okapat. Za 2 lžic oleje, citronové šťávy, soli a pepře připravíme zálivku, vmícháme ji do výhonků a podáváme s karbanátky.
Pokud pečete občas kuře jen tak se slaninkou a cibulí, vždy něco zbyde. Tyto zbytky obereme a vložíme zpět do pekáčku…
více o Bramboláda se zbytky kuřete
1. V míse smícháme mouku, cukr, kypřící prášek a přidáme mléko, olej a vejce.
2. Nyní máme základní těsto na bábovku…
více o Jednoduchá hrnková bábovka