Uzenou makrelu obereme do misky, pečlivě vybereme kostičky. Jde to dobře, makrela nemá moc kostí. Maso trochu rozmělníme mezi prsty, ne úplně najemno! Oloupané brambory uvaříme normálně ve slané vodě (bez kmínu), scedíme a rozšťoucháme na jemno. Je důležité, aby byly dobře slité, nesmí být moc vlhké. Necháme trochu vystydnout a zatím do misky k rybě přidáme najemno nakrájenou jarní cibulku i s natí a hrstičku petrželové natě. Mírně opepříme, solit netřeba. Vmícháme brambory a rukou tvoříme malé karbanátky, které omočíme v rozšlehaném vajíčku a obalíme ve strouhance. Smažíme na pánvi.
Tento recept není z mé hlavy, viděla jsem ho včera v televizi a dnes jsem to udělala k večeři s vařenými brambory a zeleninovým salátem. Moc dobré, voňavé karbošky, určitě budu vařit častěji. Taky proto, že všechno trvalo sotva půlhodinku.
Makrelu zbavíme kostí a rozsekáme ji na drobné kousky. Cibuli nakrájíme najemno, přidáme rybu, máslo dochutíme hořčicí…
více o Pomazánka z uzené makrely
Listové těsto rozválíme a nakrájíme na čtverce velké tak, abychom do něj mohli zabalit celý hermelín, posypeme kořením …
více o Hermelín v listovém těstíčku
Jemně nakrájenou cibuli osmažaaíme na tuku dorůžova, přidáme mlatou papriku a krátce zamícháme. Přidáme ihned rajčatový…
více o Falešná gulášová polévka
Menší SYROVÝ květák nastrouhat, přidat mouku, mléko, vejce, osolit a opepřit. Lžící dělat na pánvi placičky a smažit na…
více o Bleskové květákové placičky
Droždí + cukr + mléko vypracujeme v těsto, necháme asi hodinu kynout. Potom utvoříme silný váleček, který nakrájíme na…
více o Kynuté knedlíky s povidly