Karbanátky z uzené makrely

2.78

hodnoceno: 9
Příprava: 30 minut
Porce: 4
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 3
      ks brambory
    • 1
      ks vejce
    • petrželka
    • strouhanka
    • pepř mletý
    • 2
      ks jarní cibulka zelená nať
    • 1
      ks makrela

Postup přípravy receptu

  • Uzenou makrelu obereme do misky, pečlivě vybereme kostičky. Jde to dobře, makrela nemá moc kostí. Maso trochu rozmělníme mezi prsty, ne úplně najemno! Oloupané brambory uvaříme normálně ve slané vodě (bez kmínu), scedíme a rozšťoucháme na jemno. Je důležité, aby byly dobře slité, nesmí být moc vlhké. Necháme trochu vystydnout a zatím do misky k rybě přidáme najemno nakrájenou jarní cibulku i s natí a hrstičku petrželové natě. Mírně opepříme, solit netřeba. Vmícháme brambory a rukou tvoříme malé karbanátky, které omočíme v rozšlehaném vajíčku a obalíme ve strouhance. Smažíme na pánvi.
  • Tento recept není z mé hlavy, viděla jsem ho včera v televizi a dnes jsem to udělala k večeři s vařenými brambory a zeleninovým salátem. Moc dobré, voňavé karbošky, určitě budu vařit častěji. Taky proto, že všechno trvalo sotva půlhodinku.
Zařazení: Rybí

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: