Hovězí maso si omyjeme a nakrájíme na kostky - čtyři kostky po 100 g.
Nakrájíme si cibuli nadrobno a osmažíme na oleji. Přidáme maso a krátce orestujeme a zaprášíme červenou paprikou, kari a přidáme prolisovaný česnek.
Podlijeme vínem a vodou a necháme 45 minut vařit, postupně dolíváme vodu tak, aby byla voda min. do půl kastrolu, a vaříme dalších 45 minut na mírném ohni.
Po uvaření můžeme podávat s chlebem nebo s bulgurovými noky.
Žloutky ušleháme s cukrem, horkou vodou, zlehka vmícháme mouku s práškem do pečiva, nakonec lehce vmícháme sníh z bílků…
více o Jahodovo-rebarborové řezy
Vločky v osolené vodě uvaříme na velmi hustou kaši a necháme vychladnout. Slaninu nakrájíme na drobno, rozškvaříme,…
více o Karbanátky z ovesných vloček