Během přípravy omáčky si uvaříme rýži ve vodě se solí, hřebíčkem a kurkumou.
Nakrájíme cibulku a necháme ji v hrnci zpěnit. Mezitím si nakrájíme napůl rozmrazené tyčinky surimi na nízké špalíčky. Přidáme k cibulce a posypeme trochou najemno nakrájených sušených hub. Zalijeme zeleninovým vývarem a přisypeme trochu mražené kukuřice a zelených fazolových lusků. Ochutíme kari kořením. Do omáčky vmícháme kelímek zakysané smetany a podle potřeby ještě zahustíme moukou.
Kari omáčku se zeleninou a surimi podáváme s uvařenou rýží.
Nejprve připravíme americké brambory (smažíme ve fritovacím hrnci, ale lépe v troubě "nasucho"), dále pokrájíme kuřecí…
více o Zapékaná špenátová miska
Nejdříve připravíme palačinky, které naplníme ochuceným špenátem, zabalíme je a přehneme napůl. Poté je naskládáme do…
více o Zapečené palačinky se sýrem