Během přípravy omáčky si uvaříme rýži ve vodě se solí, hřebíčkem a kurkumou.
Nakrájíme cibulku a necháme ji v hrnci zpěnit. Mezitím si nakrájíme napůl rozmrazené tyčinky surimi na nízké špalíčky. Přidáme k cibulce a posypeme trochou najemno nakrájených sušených hub. Zalijeme zeleninovým vývarem a přisypeme trochu mražené kukuřice a zelených fazolových lusků. Ochutíme kari kořením. Do omáčky vmícháme kelímek zakysané smetany a podle potřeby ještě zahustíme moukou.
Kari omáčku se zeleninou a surimi podáváme s uvařenou rýží.
Maso nadrobno nakrájíme nebo nahrubo umeleme. Gulášovou šťávu ohřejeme a zahustíme smetanou s moukou. V případě zbylé…
více o Hortobáďské palačinky s masem
Dušenou kapustu, která nám zbyla z předchozího dne, smícháme s přibližně stejným množstvím jemně strouhaných syrových…
více o Jájiny kapustové bramboráčky
Svaříme 0,5l mléka s máslem, dokud se máslo nerozpustí. Necháme mírně zchladnout a posléze přidáme vanilkový cukr a rum…
více o Máslový ležák proti depresi
Kuřecí stehna osolíme a opepříme, povrch potřeme rozpuštěným máslem a na každý položíme plátek anglické slaniny. Cibuli…
více o Kuřecí stehna na bílém víně